Pages

Mar 23, 2011

"Cepat la awak... Rogol la saya nih...!!""Cepat la awak..... Rogol la saya nih..!!!"

Apabila kes-kes rogol banyak terdapat di dada akhbar, saya mula keliru..


"Ape sal jadi camni? Pelik betol....."
"Dah ada bini, nak rogol orang lagi....."


Bahkan, saya bertambah pelik macam mane seorang anak gadis di rogol oleh seorang lelaki yang sama sebanyak 5 - 6 kali berturut-turut...


"Ohh, patutla kena tuduh rogol.... Pompuan tu bergaduh dengan lelaki tu..." bisik hati kecil ku..
"Pastu, bila bergaduh and nak marah kat lelaki tu, baru bagitahu keluarga... Then, si ayah pula buat report polis sebab buat seks dengan anaknya yang bawah umor..." kah kah kah... geli hati rasanya bila tengok senario yang berlaku sekarang...


Kenape report?


"Yelah, apa lagi.... nak tutup malu sebab perut anak dah boroi membesar..." "Kalau report, sekurang-kurangnya ada alasan..."


Orang Tanya : "Eh, kenapa dengan Laila tu? Perut membuncit semacam tuh?"

Bapak Jawab : "Laila kena Rogol....."Ya Allah...

Pening kepala dibuatnya...


Untuk pengetahuan semua, telah diperuntukkan dibawah Akta Kanun Keseksaan (Penal Code) dimana Seksyen 375 Kanun Keseksaan bagitahu :

375. A man is said to commit “rape” who, ..... , has sexual intercourse with a woman under circumstances falling under any of the following descriptions :
(a) against her will;

(b) without her consent;

(c) with her consent, when her consent has been obtained by putting her in fear of death or hurt to herself or any other
person, or obtained under a misconception of fact and the
man knows or has reason to believe that the consent was
given in consequence of such misconception;

(d) with her consent, when the man knows that he is not her
husband, and her consent is given because she believes
that he is another man to whom she is or believes herself
to be lawfully married or to whom she would consent;

(e) with her consent, when, at the time of giving such consent,
she is unable to understand the nature and consequences
of that to which she gives consent;

(f) with or without her consent, when she is under sixteen (16) years of age.

Jadi, jelaslah di sini, kalau seseorang itu melakukan hubungan seks dengan gadis bawah umur, maka secara 'automatic' dia akan di dakwa atas kesalahan 'Rape'... Tidak kiralah samaada gadis tersebut 'rela' atau 'dipaksa'


Malah, jika diperhatikan betul-betul peruntukan di atas kes Rogol hanyalah dikenakan kepada seseorang yang melakukan hubungan seks tanpa 'Rela'.


Namun, tiada pula hukuman atau peruntukan yang disediakan di dalam Penal Code ini bagi mereka yang melakukan hubungan seks dengan 'Rela'. Maka, jelaslah bahawa undang-undang Penal Code ini tidak selari dengan kehendak Islam. Bahkan, andai seorang lelaki itu membuat hubungan 'Seks' dengan seorang gadis secara 'Rela', maka ia tidak dianggap sebagai salah!"Kalau hendak bercakap tentang undang-undang, susah nak ubah..... kena tunggu jadi ahli parliament dulu la...."

So? "Apa kata kalau kita tengok pula kenapa boleh jadi kes Rogol nih...."Cuba perhatikan betul-betul gambar rajah di bawah :


Berdasarkan kepada gambar-gambar di atas, cuba bagitahu kepada saya....


"Apa yang anda fikirkan? Agak menghairahkan, bukan?"


Ini baru sebahagian dari gambar-gambar yang boleh saya tunjukkan.......


Saya yakin dan percaya, hakikat sebenar diluar sana lebih lagi 'seksi' dan 'panas' sekali pemakaiannya..

Jadi, sekiranya dengan hanya melihat gambar yang tidak seberapa itu sudah 'mengiurkan', apatah lagi sekiranya ia betol-betol berada dihadapan mata?


Kita tidak boleh menyalah seekor kucing yang mencuri ikan di atas meja kerana di sebabkan ke alpaan kita untuk menutupnya dibawah tudung saji.Bukanlah saya bermaksud untuk mempertahankan golongan lelaki yang 'merogol' wanita. Namun, anda tidak sedari duhai Wanita, bahawa anda juga turut menyumbang terhadap kejadian kes 'Rogol' tersebut.. Mungkin anda boleh bercakap :

"Selama ni I pakai ketat-ketat pun, ok je..... boleh terbelah-belah lagi ha.."


Memanglah ok...

Tapi, anda tidak tahu apa yang lelaki itu lakukan setelah nafsunya bergolak apabila melihat betapa seksinya anda... Dan, tidak sewenang-wenangnya orang lain menjadi mangsa akibat anda yang telah membangkit nafsu seorang lelaki yang 'Gila'!Jadi, solusinya?


Maka, tugas untuk mengawal dan mendidik soal pemakaian wanita ini, bukanlah hanya terletak pada bahu wanita semata-mata. Bahkan, ia juga menjadi satu tanggungjawab yang sangat berat juga pada LELAKI sebenarnya.

Menjadi tugas seorang :

1) Abang
2) Adik LELAKI
3) Ayah
4) Datuk

untuk menegur dan membimbing wanita. Jadi, ayuhlah duhai Abang-abang, Adik-adik LELAKI, Ayah dan juga Datuk sekalian untuk melihat kembali cara pemakaian :

1) Adik PEREMPUAN kita
2) KAKAK kita
3) EMAK kita
4) NENEK kita


samada mereka ini betul-betul memakai pakaian mengikut kehendak Islam.


Jangan salahkan orang lain sekiranya adik atau kakak anda diperkosa andai anda sendiri gagal untuk memperbaiki cara pemakaian mereka yang menjolokkan mata.
Wallahua'lam


Dari Minda :


Hujjati Qalam


1 comment:

mia said...

astaghfirullah..sebagai seorang wanita,ana rasa malu teramat sangat melihat pemakaian wanita macam tuh.. patutlah orang yang pakai kopiah pun leh tercabut kopiah bila terlihat dengan free didepan mata