Pages

Feb 14, 2011

Ni Baru Betol-betol Pendakwah


Ni Baru Betol-betol Pendakwah!



MasyaAllah. Hebatnya orang alim ulama yang di saluti tasauf. Dia duduk dengan orang jauh sekali perbezaannya dari dirinya, dengan begitu rapat sekali.

Jika di lihat, tiada renggang sedikit pun. Senyuman dan iras dimukanya jelas sekali tiada perasaan jijik dan malu bersama dengan orang yang teruk. Nampak rock and roll lagi dengan rambut dan pakaian macam tu.

Inilah kebersihan dan kemurniaan hati bagi seorang daie.

Tidak kisah dengan pandangan orang apabila ia duduk dengan orang macam itu. Bahkan, tidak malu pun nak bergambar dengan golongan seperti ini. Asalkan agamanya terjaga dan dapat membawa manusia kembali kepada Allah.

Wallahua'lam


Dari Minda :

Hujjati Qalam



3 comments:

fifahnazri said...

salam..
Entry yg menarik!..
susah nak jumpe org yg benar2 ingin mengajak ke jalan Islam dengan perasaan ikhlas yg sebenar.

Ratu Qurtubah said...

ni mcm kat pntai batu burok ja..huhu...ye ke tidak ni??
terharu tgok gmbar ni..nmpk mesra skali..

hujjati said...

Salam.

To Fifah : thanks for ur respond

To Ratu : a'ah... betol doh tu.. time tu ustaz pegi shoting gambar kat pantai batu burok..